KuuLa - KY-Sport otteluraportti (Regions Cup)

9 huhtikuu 2018

KuuLa – KY-Sport 1–4 (0–1)

Yleisöä: 10 (!!)

Vihdoinkin edes hieman lämmennessä Turun keväässä käytiin perjantaina kauden avaava KuuLan ja KY-Sportin välinen Regions Cupin mittelö. Kupittaalla pelatun ottelun henki oli selvä: voittaja jatkoon ja häviäjä laulukuoroon. Tasatilanteessa odottaisi suoraan rangaistuspotkukilpailu. Voittoa ilman pilkkuja lähdettiin siis hakemaan.

Peli alkoi varsin tasaisissa merkeissä, vaikka KY-Sportin valkopaidat saivatkin painettua pelin Laakin päätyyn. Kovin vaarallisille paikoille kauppatietelijät eivät kuitenkaan päässeet. Vähitellen kuuvuorelaisetkin alkoivat saada peliään kuntoon ja syöttöketjut pitenivät. Vihreämustatkin tosin tuskailivat valkoisen meren halkomisen kanssa, eikä moosesmaisia ihmeitä päästy todistamaan. KuuLan hyvä vaihe päättyi harmilliseen antikliimaksiin, kun Janin syöttö alaspäin Joonakselle sai aavistuksen liikaa myötätuulta taakseen ja painui harmillisesti omaan nuottaan ottelun 34. minuutilla ja KY pääsi johtoasemaan. Laaki ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan jakso pelattiin loppuun taistellen. Tauolle asteltiin siis tilanteessa 0–1.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut kuuvuorelaisryhmä. Mitään ei annettaisi helpolla. Peli alkoikin näyttää taistelevammalta ja pelivälinettäkin saatiin pitää ihan mukavasti. Sinnikäs yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ottelun 53. minuutilla KY-Sportin hyökkääjä pääsi tunkeutumaan laidasta boksiin. Voitetun kaksinkamppailun jälkeen tämä pääsi antamaan syötön vapaaseen paikkaan, josta toinen inha kylteri pääsi pamauttamaan tilanteeksi 0–2. Vain kolmen minuutin kuluttua KuuLan puolustus arvioi ristipallon väärin, minkä jälkeen pallo pomppi aivan vapaalle valkopaidalle, joka sijoitti hallitusti 0–3-maalin.

KuuLa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lähti periksiantamattomana hakemaan kavennusmaalia. Tämä palkittiin ottelun 60. minuutilla, kun Nikolain antama pystysyöttö tavoitti Severin, joka pääsi tökkäämään pallon Eemin ulottuville. Eemi pyssytti pallon varmuudella verkkoon ja KuuLan kiri oli alkanut. Varsin pian kolisteltiinkin KY-maalin tolppaa – tästä sisään ja pelin henki olisi voinut olla toisenlainen. Lisämaaleja ei valitettavasti kuitenkaan syntynyt, ja KY-Sport pääsi iskemään vielä kertaalleen. Näin lopputulos oli siis 1–4, ja kuuvuorelaisten Regions Cup –taival jäi harmillisesti vain yhden ottelun mittaiseksi. Ottelutapahtumiin nähden numerot olivat turhan suurilukuiset, mutta KY-Sportin voitto oli kuitenkin ansaittu.

Ottelun kolme KuuLaa:

*** #14 Eemi Varjonen

Ensimmäisen virallisen ottelunsa KuuLan paidassa pelannut Eemi teki tuhottoman määrän työtä vasempana linkkinä ja kävi viimeistelemässä ensimmäisen virallisen maalinsa mustavihreissä.

** #1 Joonas Toskala

Joonas teki maalissa minkä pystyi. Otti kiinni allekirjoittaneen tunaroinnista syntyneen pilkun ja esitti muutaman oivallisen pelastuksen.