KuuLa - AFC Campus (2 - 1)

huhtikuu 17, 2015 kl 19.15 Kupittaa 5 KHT

#1 Game report:

huhtikuu 18, 2015 kl 23.54

Lähtökohdat: KuuLan kauan odotettu avauspeli vuonna 2015! Viime kaudella tulleen nousun johdosta KuuLan tie vei takaisin ihanien tekonurmien ja kolmen tuomarin luokse pois Pansion betonilta ja kutosen järkyttäviltä tasoeroilta. KuuLan pre-season oli sujunut lupauksia antavasti ja tulevan kauden minimitavoitteena voidaan pitää vitosessa säilymistä, vaikka monissa kauden alla tehdyissä kausiveikkauksissa KuuLaa ollaan veikattu vitosen heittopussiksi. KuuLan kokoonpano on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, sillä mukaan on saatu kovan luokan vahvistuksia. Kauden avauksessa vastustajaksi saatiin AFC Campus, jolle KuuLa hävisi juuri ennen harjoituskautta 1-0.

1.      Puoliaika. Kupittaan aurinkoiseen kevätiltaan oli saapunut erittäin kunnioitettava määrä katsojia, ja mikä hienointa, suurin osa katsojista oli KuuLan kannattajia. Liekö Twitter-tilin ansiota, mutta paikalle oli ilmestynyt myös KuuLa tifo. Heti ottelun alusta asti oli selvää, ettei ottelussa saisi mitään ilmaiseksi, sillä Campus on tunnettu varsin fyysisestä pelityylistään. Alkuminuuttien jälkeen KuuLa sai luotua muutaman vaarallisen tilanteen, lähinnä aktiivisen prässipelin ansiosta. Erityisesti Leo ja Richard tekivät hyvää prässäystä, joka oli muutaman kerran lähellä tuottaa tulosta. Hyvän alun jälkeen avausmaalia juhli kuitenkin Campus, sillä huikaisevan yksilösuorituksen jälkeen tullut keskitys tavoitti maalin eteen hieman unohtuneen Campus pelurin, joka ohjasi pallon suoraan syötöstä 0-1. Maalin jälkeen ote siirtyi vierasjoukkueelle, joka onnistui rakentamaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen. KuuLan koko joukkueen aktiivinen puolustus esti kuitenkin lisämaalit, ja tauolle mentiin siis tilanteessa 0-1.

2.      Puoliaika. KuuLa pääsi takaisin ottelun rytmiin heti toisen puoliajan alussa, ja ote kääntyi pikkuhiljaa takaisin kotijoukkueelle. 51 minuutilla KuuLan vuoden 2015 avausmaali näki päivän valon, kun Campuksen maalivahdin epäonnistunut avaus päätyi suoraan Leon jalkaan. Leolta erittäin taidokas nosto, joka tasoitti tilanteeksi 1-1. Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, jonka painostus palkittiin 61 minuutilla. Keskikentän keskellä loistavan ottelun pelannut Staffan riisti pallon ja syötti Johanin läpi oikealta laidalta. Johanin millintarkka keskitys löysi vaihdosta sisään tulleen Karin, joka vei KuuLan johtoon 2-1. Maalin jälkeen KuuLa rupesi varmistelemaan johtoaan ja peruuttelemaan omalle puoliskolleen. Tämän johdosta pelin painopiste kääntyi kohti KuuLan maalia ja Campus vieritti hyökkäyksen toisensa perään, saamatta kuitenkaan vaarallisia maalintekopaikkoja aikaiseksi. Täytyy sanoa, että kliinisempi joukkue kuin Campus olisi voinut kotijoukkuetta rokottaa, mutta tällä kertaa koko joukkueen yhtenäinen puolustuskamppailu palkittiin ja KuuLan mukaan lähtivät kauden ensimmäiset kolme pistettä. Kuvaavaa on, että vaikka Campus hallitsi palloa viimeiset puoli tuntia, ei allekirjoittaneelle kertynyt koko aikana kuin yksi torjunta.

Kauden avauksesta täydet kolme pistettä yhtenäisellä ja tiiviillä joukkuepelaamisella, joka tulee olemaan KuuLan paras ase tulevalla kaudella. Joukkuehenki ja tsemppaaminen olivat mahtavalla tasolla, tästä on hyvä jatkaa! Erityismaininta täytyy antaa näin maalivahdin näkökulmasta hienosti pelanneelle puolustuslinjalle. Pelaajista erityiskiitosta ansaitsevat koko pelin erinomaisesti raatanut Staffan sekä molemmat Antit, joista Mäkelä rikkoi ja raastoi sekä Koskenniemi joka rauhoitti ja pelasi kurinalaisesti. Tällaisella esityksellä pidetään fanikunta tyytyväisenä ja tifo esillä.

Avaus: Toskala- Knaapi- Brenner (C)- Ynnilä- Varho- Koskenniemi.J- Mäkelä- Dahlström- Eklund- Turtola- Brenner.

Vaihdosta:  Pensar, Nylund, Koskenniemi. A, Paara, Puodinketo, Santavirta, Ristimäki

(Log in to write a game report on this game)