huhtikuu 28, 2018 kl 16.27

VG62 – KuuLa 5-1 (1-1)

Yleisöä:25-30

Tuomarit:Oskari Helenius, Kimmo Tuominen, Aaro Laakkonen

Kauden 2018 sarja-avaus KuuLan osalta pelattiin Naantalin Karvetin viheriöllä, mukavan aurinkoisissa sekä raikkaan merituulen sävyttämissä olosuhteissa. Perjantai-illan isäntänä toimi VG62, ennestään mustavihreille tuntematon vastustaja, jonka harteille oltiin jo sarjan ennakkospekulaatioissa (Kupittaa5-podcast) asetettu jonkinasteista lohkosuosikin viittaa.

KuuLa lähti otteluun innokkaana pitkän kauteenvalmistautumisjakson jälkeen. Ottelu oli harjoitus- ja cup-ottelut mukaan lukien jo kauden 10., joten oli jo aikakin päästä pelaamaan varsinaisista sarjapisteistä.

KuuLan avauskokoonpano oli pullollaan kovia pelimiehiä, vaikkakin otteluun jouduttiin lähtemään ilman joukkueen raudanlujaa topparirunkoa (Lehtimäki, Raaska, Mäkinen) ja käsimurtumaa parantelevaa kapteeni Dahlströmiä. Loukkaantumisten ja viime hetken esteiden johdosta nähtiin muutama pelaaja vähän oudommalla pelipaikalla, mutta siitä huolimatta oli pukuhuoneessa ja alkulämmöissä rento ja luottavainen tunnelma tulevaan koitokseen.

Ottelu lähti liikkeelle vauhdikkaasti, ja heti avauspotkusta lähtien oli kentällä aistittavissa, että jaossa on kolme arvokasta sarjapistettä. Mustakeltainen naantalilaisryhmä otti pallon hallinnan, muttei KuuLan tiiviin puolustuspelin takia päässyt vaarallisimmille tekopaikoille. Läpisyötöt ja linjan taakse heitetyt juoksupallot katkaistiin mustavihreän puolustuslinjan toimesta tehokkaasti, ja loput hoiti hohtavan uudessa, jopa häiritsevän keltaisessa peliasussaan säväyttänyt maalivahti Toskala.

KuuLa oli päättänyt lähteä otteluun aavistuksen rohkeammin kuin edelliseen Piiricup-otteluun PiPS:a vastaan, mikä merkitsi painotusta erityisesti prässäyspeliin. Tämä tuottikin tulosta jo ottelun 13. minuutilla, kun VG62 pallotteli pelivälineen omaan maaliin Kari Paaran ja muiden yläkerrassa prässänneiden (Santavirta, Heinonen Sohrabi, Varjonen) terhakkaan painostuksen johdosta. VG62:n maalivahti ei ollut pukeutunut yhtä kirkkaaseen huomioasuun kuin vastustajakollegansa, mikä johti sivusilmällä annetun tiputussyötön väärinkohdistamiseen, ja vieraiden 0-1- johtotilanteeseen.

Avausmaalin jälkeenkin VG62 jatkoi pallokontrollia ja pyrki murtamaan KuuLan omistautunutta puolustusta. Se tuottikin tulosta, ja runsasväkinen kotiyleisö sai aihetta riemuun ottelun 33. minuutilla. Vasemmasta laidasta lähetettiin kova ja kierteinen keskityspallo, jonka Veegan Timo Ranta voitti itselleen pilkun kohdilla. Mies pääsi tökkäämään pallon yli maaliltaan vastaan tulleen Toskalan, minkä jälkeen Ranta vielä tökkäsi pallon sisään maaliviivan tuntumasta. Puoliajalle lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Puoliajan merkittävin vaihtotapahtuma oli kenttäpuoliskoiden ja näin ollen aurinkoedun vaihtuminen Naantalilaisten eduksi. Läpisyöttöjä ja puolustuslinjan taakse tähdättyjä juoksupalloja alkoi tulla lisää, ja pallonhallinta säilyi pääosin VG:lla. Painostus johti kulmapotkuun ja samassa KuuLa teki vaihtonsa saadakseen tuoreita jalkoja kentälle. Sisään tuli myös pääpelivoimaa, kun yli 190-senttinen Joel Isotahdon teki sarjadebyyttinsä mustavihreissä. Valitettavasti kuitenkin heti kulmapotkussa KuuLan merkkaus petti ja mustakeltaisten Tomi Virta pääsi härkämäisesti puskemaan pallon verkkoon.

Tappioasemassa KuuLa alkoi nostaa pelin intensiteettiä tasoitusmaalin saamiseksi. Lähellä oltiinkin, kun vain pari minuuttia edellisestä sisään vaihdetun Anton Salon keskitys löysi Isotahtomen ansiokkaan jatkopuskun kautta vapaaseen paikkaan jätetyn Eemi Varjosen. Tämä ei kuitenkaan saanut potkuunsa riittävää voimaa, ja VG pystyi säilyttämään johtonsa. Sen sijaan KuuLa sai lunta tupaansa naantalilaisryhmän seuraavasta hyökkäyksestä, kun pitkän rajaheiton jatkotilanteesta hyvää ottelua pelannut Antti Kolehmainen joutui häiritsemään VG-hyökkääjää rangaistusalueella pilkun arvoisesti. (Kahdenkeskisissä keskustelussa kyseinen VG-hyökkääjä oli tosin Kolehmaiselle todennut, ettei tilanne aivan päivänselvä ollutkaan). Yhtäkaikki, taitavasti kalastettu pilkku johti Armonlaakson ylpeyden 3-1-osumaan, maalintekijänä jälleen Tomi Virta.

KuuLa nosti tämän jälkeen painostusta entisestään, ja riskilläkin haluttiin luoda mahdollisuuksia sarjapisteiden saamiseksi. Mustavihreät siirtyi kolmen miehen puolustulinjaan, ja Isotahtomen aisapariksi yläkertaan nostettiin Leo Brenner. Riskinotto ei tuottanut kuitenkaan toivottua tulosta, ja VG pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia edukseen. Tuomari vihelsi pilliin viimeisen kerran, ja lopputulokseksi pöytäkirjoihin merkittiin 5-1.

Vaikka lopputulos ei missään nimessä tyydytä kuuvuorilaisryhmää, oltiin tiettyjen ottelua ennen painotettujen teemojen toteutukseen tyytyväisiä. Seuraavaan otteluun KuuLa lähtee entistä sisukkaammin saalistamaan sarjakauden ensimmäisiä pisteitään.

Maalit:

13’: 0-1(oma maali)

33’1-1 (Timo Ranta)

62’2-1 (Tomi Virta)

66’3-1 (Tomi Virta)

72’4-1 (Miikka Kohonen)

85’5-1 (Valtteri Uotinen)

Muut tilastomerkinnät:

55’: varoitus, Joni Pelkonen, VG62

66’: varoitus, Antti Kolehmainen, KuuLa

(Log in to write a game report on this game)