toukokuu 6, 2018 kl 14.08

KuuLa – FC Eurajoki 2–1 (0–1)

Yleisöä: n. 50

Venäjän hallitsijoista puhuttaessa joillekin saattavat tulla mieleen nimet Nikolai I ja Nikolai II. Lauantaina 5.5.2018, sata vuotta Venäjän viimeisen keisarin Nikolai II:n kuoleman jälkeen nousi valtaan Nikolai III, yllättäen kylläkin auringon hellimässä Suomen Turussa, Urheilupuiston Yläkentällä. Palataan tähän kuitenkin hieman myöhemmin.

Kuuvuoren Laaki avasi kauden 2018 kotiottelut ottelulla FC Eurajokea vastaan. Vastustajasta ei etukäteen tiedetty paljoa. KuuLan vuoden 2017 joukkuepelaaja, Fredrik ”FW7” Wennerstrand saattoi vain naurahtaa matsia edeltäneessä livevideossa, kun häneltä tiedusteltiin näkemystä tulevasta vastustajasta. Toki tiedossa oli, että eurajokelaiset olivat kuuvuorelaisten tapaan ottaaneet suurinumeroisesti kuokkaan avauskierroksella. Varsin ärsytetty vastustaja olisi siis tiedossa.

KuuLa lähti otteluun hyvällä itseluottamuksella. Niin hyvällä, että maalivahti Joonas Toskala otti tietoisesti auringon kannalta epäedullisen päädyn. Lisäksi treenit olivat sujuneet mainiosti ja joukkueessa vallitsi vahva usko omaan tekemiseen.

Ensimmäinen puoliaika alkoi melkoisen tasaisissa merkeissä. Ainakin näin mustavihreiden läpi kuuvuorelaiset alkoivat kuitenkin vähitellen painamaan päälle ja saamaan tiukan otteen pallonhallinnasta. Varsinaisilla huippupaikoilla ei kuitenkaan päästy juhlimaan, vaikka laitureita saatiinkiin piiskattua laidoiltaan läpi keskityspaikoille yhtenään. Harmillisesti kävi kuitenkin niin, että ottelun 34. minuutilla FC Eurajoki sai hieman vaarattoman oloisesta tilanteesta pelattua läpisyötön, josta eurajokelaisten hyökkääjä Martti Ojala pääsi tuikkaamaan vierailijoille johtomaalin. Syötön antaneen pelaajan ympärillä oli jopa 5 mustavihreää soturia. Tauolle mentiin siis tilanteessa 0–1.

Puoliaikapuheita väritti vahvasti mustavihreiden usko omaan tekemiseen ja siihen, että ottelu vielä käännetään. Ensimmäisestä puoliajasta jäi tappiotilanteesta huolimatta mielikuva siitä, että KuuLa on vahvempi joukkue ja samalla väännöllä homma hoidetaan kyllä kotiin. Toiselle puoliajalle lähdettiin vahvalla draivilla. Valmennuskin teki oivan ratkaisun siirtäessään ”tsaarin” laitapakin tontilta hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi...

Toisella puoliajalla KuuLa otti pelin tiukasti haltuunsa heti alusta lähtien. Peli pyöri mukavasti ja keskikentän keskustaan saatiin pelattua hyvin palloa – tästä erityinen kiitos keskikentän pohjalla hienosti operoineelle Johannes Koskenniemelle. Ottelun 54. minuutilla KuuLa onnistui pienen flipperin jälkeen Eemi Varjosen ja Kari Paaran yhteispelin myötä murtamaan Eurajoen puolustuslinjan. Eemi pääsi puolittaiseen läpiajoon, ajautuen kuitenkin hieman pieneen kulmaan. Tästä huolimatta Eemi sai kelpo vedon aikaiseksi, minkä vuoksi maalivahti joutui sylkäisemään pallon eteensä. Hallitsijalle kenties tyypillisesti Nikolai Iljin kävi poimimassa kunnian muiden työnteosta ja kävi puttaamassa pallon lähietäisyydeltä helposti maaliin.

Maalin myötä KuuLa sai peliä yhä enemmän haltuun. Eurajoki pääsi tosin pariin otteeseen iskemään vastahyökkäyksistä vaarallisesti vastaan. Todellista hätää KuuLan maalilla ei kuitenkaan ollut. KuuLan sitkeä yritys palkittiin ottelun 85. minuutilla. Nikolai pääsi katkaisemaan eurajokelaisten puolustuksesta tulleen puskun. Pallo hallitusti haltuun, pieni kuljetus, seinä Klaus Lehtosen kanssa ja läpiajo. Tästä kliininen sijoitus vasurilla oikeaan alakulmaan. Nikolai III oli syntynyt.

Ottelun loppuminuutit taisteltiin johtoaseman säilyttämiseksi. Eurajokelaiset saivat vielä yhden kelpo paikan, kun oikeasta laidasta päästiin puolittain läpi. Veto lähti kuitenkin pienestä kulmasta ja kolahti tolppaan. Muuten peli pysyi tiukasti hallussa, ja KuuLa pääsi tuulettamaan ensimmäistä voittoaan Nelosessa!

”Joukkueen maaleja” – Nikolai III maaleistaan.

Ottelun kolme KuuLaa:

*** #16 Nikolai Iljin

Allekirjoittanut lupasi ottelua edeltäneessä Instagram live –haastettelussa tekevänsä kaksi maalia. Lisämotivaattorina toimi KuuLan ykkösfaneihin lukeutuvan Maarian tekemä lupaus siitä, että jokaisesta tehdystä maalista olisi palkintona ohrapirtelö. Kahta maalia lupailtiin myös Joonas Toskalan kanssa käydyissä Whatsapp-ääniviesteissä. Lupaus lunastettiin. Kai peli muutenkin ihan kivasti kulki. Onko itseään nyt sopivaa kehua?

** #2 Johannes Koskenniemi

Johannes pelasi keskikentän pohjalla todella rautaisen ottelun. Johannes teki itseään hyvällä liikkeellä hienosti pelattavaksi ja hänen kauttaan saatiin avattua peliä. Liikkellään Johannes myös tilkitsi hyvin vastustajan syöttölinjoja ja pelasi tarpeen tullen myös kovaa.  KuuLanarvoinen pelaaja!

* #8 Antti Raaska & #31 Juha Lehtimäki

KuuLan topparikaksikko hoiti tonttinsa upeasti. Palloa kierrätettiin tehokkaasti eikä näistä kavereista niin vain ohi tulla. Tekemisestä huokui itsevarmuus ja rentous. Mutta eivät nämä silti mitään kilttejä poikia ole. Kulmahammastakin esiteltiin tarvittaessa, jos vastustaja lähti jotain yrittämään.

Kirjoittaja: #16 Nikolai Iljin

(Log in to write a game report on this game)