#2 Game report:

toukokuu 13, 2018 kl 19.29

AC Sauvo – KuuLa 2-0 (0-0)

Lähtökohdat ennen ottelua:

Lähtökohdat otteluun olivat ennakko-odotuksissa tiukat. KuuLa oli ehtinyt ennen kamppailua kerätä historian ensimmäiseltä Nelosen kaudeltaan kolme pistettä, häviten vieraissa VG-62:lle, yhdelle lohkon suosikeista numeroin 5-1, sekä voittaen tasaisen ottelun päätteeksi FC Eurajoen 2-1 kotikentällään. Kotijoukkue AC Sauvolla alkaneen kauden saldona ennen kuuvuorelaisten vierailua oli kaksi tappiota, joista ensimmäinen pirteästi kauden aloittanutta PiPSiä sekä toinen aina kovaa RaiFua vastaan. Ennakkokaavailuissa ottelusta oli povattu hyvin tasaista, joka saattaisi päivän vireystilasta riippuen kääntyä mihin suuntaan tahansa.

Lämpimän päivän johdosta ottelusta oli povattavissa raskas molemmille joukkueille. Sauvolaisilla oli pieni etulyöntiasema pelaajien määrän suhteen, sillä he olivat saaneet jalkeille avauskokoonpanon lisäksi täyden vaihtopenkin. KuuLan loukkaantumisten ja muiden poissaolojen takia jalkeille oli saatu ainoastaan kolmen pelaajan vaihtopenkki, joskin laadun korvatessa määrän.

Tällä kertaa KuuLan valmennuskaksikko Knaapi & Paara olivat valinneet seuraavan avauskokoonpanon otteluun: Toskala – Wennerstrand, Raaska, Lehtimäki, Kolehmainen – Dahlström – Iljin, Santavirta, Isotahdon, Varjonen – Paara. Vaihtopenkillä tuoreita jalkoja tuomassa olivat Sohrabi, Mäkelä sekä Varho.

Ensimmäinen puoliaika:

Ottelu alkoi vahvasti KuuLan ottaessa ohjat käsiin. Palloa siirreltiin maltilla etsien avoimia syöttölinjoja sauvolaisten väleistä. Muutamien hyvien kuvioiden jälkeen ensimmäinen kunnon maalitilanne saatiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun KuuLan toppari Antti Raaska pääsi Eemi Varjosen loistavasta kulmapotkusta puskemaan kovan laakapallon kohti maalia. Sauvon maalivahti pystyi kuitenkin ilmiömäisellä reaktiotorjunnalla estämään pallon päätymisen verkkoon. Tästä tilanteesta kului vain hetki ennen kuin KuuLan hyökkäys sai toimitettua ensimmäisen kerran Sauvon verkkoon, mutta maali hylättiin paitsiona. Hyvästä painostuksesta huolimatta ottelua jatkettiin siis 0-0 tilanteesta.

Ensimmäisen parinkymmenen minuutin KuuLan hyvän painostuksen jälkeen AC Sauvo alkoi saada pelistä hieman paremmin kiinni, ja samalla ottelun kulku tasoittui. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun hyvin tasaisissa merkeissä, ja molempien joukkueiden muutamat maalipaikat onnistuttiin torjumaan joukkueiden tiukan puolustuspelin sekä hyvän maalivahtityöskentelyn ansiosta. Tästä syystä tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika:

Tauolla KuuLan valmennus teki taktisia muutoksia käyttäen heti kaikki kolme vaihtoaan. Pois kentältä tulivat viime ottelussa kahdella maalilla pisteet KuuLalle varmistanut Iljin, kärjen alapuolella uurastanut Isotahdon sekä jalkaansa ottelussa loukannut oikea laitapakki Wennerstrand. Joukkueen kesken aistittavissa oli kova tahto kääntää ottelu KuuLalle, sillä niin lähellä sitä jo pariin otteeseen oltiin oltu.

Toisen puoliskon alku aurinkoisella Hakkispaanan kentällä oli hyvin tasaista vääntöä. Ensimmäinen vaaranpaikka siunaantui vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun sauvolaisten hyökkääjä pääsi puolihuolimattomasti karkaamaan läpi kuuvuorelaisten puolustuksen. Pallo on jo liukumassa vastustamattomasti maalin takakulmaan, mutta linjatuomarin lippu on ehtinyt nousta paitsion merkiksi. Tätä tuomiota kotijoukkue ja sen fanit protestoivat rajusti niin kentän kuin olutkatsomon puolelta, mutta päätuomari piti tuomion voimassa.

Tästä vain pari minuuttia eteenpäin, niin tapahtuu toisessa päässä. Ensin KuuLan Asa Sohrabi pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä kohti maalia ja vain hetki tämän jälkeen useana vuonna maalikuninkuuden voittanut Kari Paara pääsi lämmittelyissä usein tehtyjen ”hyökkäysliikkeiden” ansiosta nokikkain Sauvon maalivahdin kanssa, mutta vierasjoukkueen harmiksi paitsion arvoisesti.

Molempien joukkueiden hyvistä tilanteista huolimatta ottelun avausmaali nähtiin vasta 64 pelatun minuutin jälkeen. KuuLan puolustuksen merkkauspeli petti kulmatilanteessa, jolloin kotijoukkueen numero 8 pääsi puskemaan pallon vastustamattomasti hyvin maalin suulla pelanneen Toskalan taakse.

Reilun 70 minuutin pelin jälkeen ollaan seuraavaksi lähellä maalia, kun Sauvon pelaaja pääsi asettelemaan jalkansa vapaaksi noin 25 metrin päästä maalista, mutta Toskalan ja tilanteen loppusiivouksen tehneen puolustuksen ansiosta ylärimaan lähemmäksi maalia ei tällä kertaa päästy.

Edellisestä tilanteesta lähes seuraavassa hyökkäyksessä taas tapahtui toisessa päässä. Laakin ottelun paras maalintekopaikka pysähti vasta maaliviivalle, josta Sauvon puolustus putsaa jo maalivahdinkin ohi menneen kovan puskupallon. Kun palloa ei useista erittäin hyvistä tilaisuuksista huolimatta saatu toimitettua maalin perukoille, alkaa vierasjoukkueella tuntumaan jo että onnikaan ei ole tänään puolella.

Ottelun viimeinen niitti tapahti 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, kun puolenkentän vapaapotkun jälkeisestä pomppupallosta AC Sauvo pääsi rokottomaan loppulukemat 2-0. Huolimatta lopun vimmatusta takaa-ajosta ottelun lukemat pysyvät näissä lukemissa, ja Turun Kuuvuoren ylpeys joutui kotimatkalleen ilman pisteitä kotiin viemiseksi.

(Log in to write a game report on this game)