kesäkuu 15, 2018 kl 19.15 Yläkenttä KHT

#1 Game report:

kesäkuu 16, 2018 kl 22.54

KuuLa – PiPS 0–4

Kun Pyhän Vituksen Tanssin Päivä koitti, sai Kuuvuoren uljas rykmentti isännöidä kaukaa idästä tulleita Piikkiön Palloseuran punaiseen sotisopaan pukeutuneita ritareita. Aiemmin keväällä KuuLa oli taipunut piikkiöläisille cupin ottelussa 2–0, joten oli aika ottaa revanssi. Sopivasti samalla päivämäärällä tasan 39 vuotta aiemmin oli julkaistu elokuva Rockyn uusintaottelu, josta saattoi juontaa juurensa pukukopissa vallinneeseen musiikkiin. Tällä kertaa Apollo Creed piti kuitenkin tittelinsä lyöden mustavihreät kanveesiin 4–0 numeroin.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla tahti oli tuttu kevään cup-koitoksesta. PiPS piti palloa pyrkien pirstoamaan puolustuksen nopeilla, selustaan suuntautuvilla hyökkäyksillä. Yhdestä tällaisesta tilanteesta syntyikin ottelun avausmaali, kun Sami Villanen karkasi puolustukselta tuikkaamaan 0–1 vierasjohdon. Maali oli kopio niistä kahdesta, jotka cupissakin omiin meni, joskin tällä kertaa se tehtiin oikealta laidalta.

Laaki ei tästä lannistunut, ja onnistui luomaan muutamia vaarallisia paikkoja vieraiden maalille. Varsinkin Eemi Varjonen osoitti huomattavaa kyvykkyyttään irtoamalla vasemman laidan vartijaltaan toistuvasti. Laukaukset jäivät kuitenkin maalivahdin hyppysiin tai painuivat muutamia metrejä takatolpasta ohitse. Kun PiPS vielä kertaalleen iski vaarallisesti vastaan, siirryttiin tauolle 0–2 lukemista. Jälkimmäisen maalin viimeisteli Sebastian Vikström.

Toiselle jaksolle Laaki teki neljä vaihtoa. Näiden lisäksi yksi vaihto ehdittiin nähdä ensimmäisen jakson lopulla Nikolai Iljinin jätettyä kentän loukkaantumisen vuoksi. Syy loukkaantumiseen oli osittain pyörällä kaatuminen, joskaan raportin kirjoittaja ei aivan löytänyt kausaliteettia tilanteeseen, jossa hänet kaadettiin kentällä. Polkupyörää ei läsnä tilanteessa ollut.

Aivan jakson alkuun nähtiinkin mahtava tilanne. Pallovarma toppari Antti Raaska lähetti 40 metrin syötön tauolla kentälle tulleelle pelaajavalmentaja Kari Paaralle. Paara irtosi kuin Suomi Ruotsista 1809, tarjoili vasemmalle laidalle Varjoselle, mutta KuuLan harmiksi syöttö ei aivan tavoittanut pelitoveria. Puolittaisia paikkoja nähtiin muutoinkin, vaikka pääasiassa PiPS tekikin keskikentän ylittämisestä todella vaikeaa.

Kun vieraat painoivat pallon vielä kahdesti KuuLan maaliin, kirjattiin loppulukemat 0–4. Sami Villasen 0–3 osuma oli taidokas osoitus hänen potkutekniikastaan. Villanen laukoi PiPS:n kymmenet kulmapotkut käytännössä jatkuvasti kohti etutolppaa. Tämän vuoksi saattoi maalivahtikin tehdä virhearvion, ja lähteä hakemaan joka kerta etualueelle tulevaa palloa. Villanen osoitti viekkautensa, ja vaihtoi kohti takatolppaa. Pallo leijaili vastustamattomasti takakulmaan kapteeni Staffan Dahlstörmin urheasta estelystä huolimatta.

Näin ollen Pyhä Vitus ei onnistunut suojelemaan virheisiin taipunutta Kuuvuoren Laakia, ja täysi pistepotti matkasi Piikkiöön. Seuraavan kerran KuuLa on tulessa juhannuksen jälkeisellä viikolla, kun vastaan asettuu RaiFu. Ottelu pelataan 29.6. kello 19.15 alkaen Raison Kerttulassa. Tuon jälkeen siirrytäänkin pienelle kesätauolle, kunnes ottelut taas jatkuvat syyskierroksen osalta.

(Log in to write a game report on this game)